Sunday, November 3, 2013

Garam Buluh atau Bamboo Salt

Garam merupakan bahan yang diperlukan dalam kehidupan seharian, jadi memilih dan mengambil garam yang terbaik adalah sangat penting. Kesihatan keluarga adalah tanggungjawab kita semua!

Akan tetapi, garam buatan zaman moden mengandungi 99% natrium klorida (NaCl) dan bersifat asid. Ia mengalami kehilangan mikro dalam proses pengilangan dan mengandungi aditif. Dr. Numada Ismigu, Pengerus Composite Medical Association, Jepun menyatakan NaCl adalah punca utama penyakit tekanan darah tinggi. Oleh itu, adalah amat bahaya jika garam buatan digunakan dengan banyak.

Ok, di atas adalah sedikit maklumat tentang garam yang sangat membuka minda. So, mana nak cari garam yang sihat? Hari-hari masak mestilah pakai garam kan?

Ya! Anda boleh menggunakan garam buluh sebagai pengganti garam biasa.

Antara kebaikan Garam Buluh adalah:

  • 100% diperoleh daripada sumber semulajadi
  • Bersifat alkali (pH 10.5-11.0)
  • Kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro iaitu magnesium, kalsium dan kalium yang membantu mengekalkan keseimbangan ion badan
  • Bersifat alkali dan dapat menyeimbangkan pH badan
  • Mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan mempertingkatkan kadar metabolisme


Garam Buluh Masak (Bamboo Salt Premier Cooking Salt Powder)
West Malaysia RM53.00, East Malaysia RM54.00 
Net Weight: 200g


Terdapat beberapa rangkaian produk lain bagi garam buluh. Iaitu:

Untuk maklumat lanjut atau ingin menjadi pengedar, boleh hubungi/ Whatsapp Ilin Junus di 0136844143

Sekian, terima kasih :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...